Rólunk

A tanfolyam múltja

A tanfolyam Budapesten 2001 szeptemberében két kezdő csoporttal indult.

2-3 éven belül hozzávetőleg 10 kezdő és haladó csoportra duzzadt, a létszám több százra emelkedett. A kezdeti évek felnevelték az oktató utánpótlást. Kialakult az évi 2-3 jógatábor rendszere és a budapesti aktív mozgalmi élet.

Az elmúlt 5-6 évben a tanfolyam létszáma 500-700 fő között, az oktatók létszáma 20-30 fő között állandósult. A tanfolyam Budapesten 15-20 művelődési házban, hozzávetőleg 40 csoporttal működik.

A jógaiskola felépítése

A Jóga Tan Ma jógaiskola jógatanítást és jógagyakorlási lehetőséget biztosít.
A csoportok évfolyamokra rendeződnek, iskolaszerű rendszerben. Egy tanév 10 hónapból áll szeptembertől- júniusig. Júliusban 10 napos jógatábor zárja a tanévet.

A hallgató évről évre „magasabb osztályba” lép. Jelenleg I-VII. évig van oktatás.
A kezdő és haladó csoportok, a létszám és a helyszínek látogatottsága függvényében, piramisszerű rendszert alkotnak: 20-30 I. év, 10-15 II. év, 6-8 III. év, 3-4 IV. év és 1-2 V.-VI.-VII. év. (A nagyobb évbe továbblépni nem kötelező. Nagyon elterjedt, hogy valaki több évig is az I. éves vagy a II. éves csoportokat látogatja (esetleg több oktatónál is).)
Arra törekszünk, hogy minden oktatási helyszínen legyen kezdő I. év és haladóbb II. év.

Az első éves csoportok az első évre beiratkozott hallgató számára keresztbe látogathatóak (a Budapesten működő 20-25 első éves csoport, valamint a Pécsett induló csoportok korlátlan számban látogathatóak).

A nyári hónapokban Budapest több helyszínén ingyenes gyakorlási lehetőséget biztosítunk. Az évfolyamokhoz szervesen illeszkednek a táborok és egyéb rendezvények.